Tapijoka
Tapijoka – tai krakmolas, gaunamas iš manijokų arba juka šaknų. Kasava – tai augalas, kilęs iš Pietų Amerikos ir Vakarų Indijos, kur jo storos pluoštinės šaknys naudojamos įvairiais būdais – kaip miltai kepiniams, alui gaminti ir, žinoma, tapijokos pudingui gaminti. Tapijoka taip pat tinka sriuboms ar padažams tirštinti. Ji taip pat naudojama burbuliukų arbatai gaminti.
Lengvai virškinami patiekalai (desertai, košės, pudingai, burbulų arbata), pagaminti iš tapijokos, geriausiai – su kokosų pienu. Tapijoką taip pat galima naudoti kaip tirštiklį sriubose, padažuose. Žaliavoje natūraliai nėra glitimo. Pagal ajurvedą, tapijoka turi vėsinamąjį poveikį, kai organizme yra tulžies perteklius.
Naudojimas
Jei naudojate tirštinimui, pamirkykite per naktį drungname vandenyje, jei naudojate gėrimams, virkite, kol perlai suminkštės (apie 25 min.), ir atvėsinkite.
Pudingo paruošimas
Norėdami paruošti pudingą, 100 g perlų užpilkite 300 ml vandens ir palikite mirkti per naktį. Kitą dieną supilkite 300 ml pieno, pasaldinkite ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Sudėtis
100 % manijokų šaknų krakmolas (tapijokos perlai) – mažas / vidutinis
Kiekis
500 g
Maistinės vertės
Maistinės vertės 100 g:
Energijos vertė: 350 kcal
baltymai 0,2 g
angliavandeniai 85,5 g
iš jų cukrų 0 g
riebalai 0,2 g
Kilmės šalis
Indija
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!