Žaliasis kardamonas visas
Kardamonas yra vienas seniausių ir vertingiausių prieskonių pasaulyje. Tai trečias pagal brangumą prieskonis po šafrano ir vanilės. Kardamono aromatas gardus, aštriai kartus, stiprus, ilgai išliekantis burnoje, šildantis ir malonus. Jis naudojamas saldumynams, pyragaičiams, pudingams ir ledams gaminti. Jo dedama į kavą ir arbatą, kad gėrimui suteiktų išskirtinį skonį. Suvalgius keletą sėklų, iš burnos išsivalo burnos kvapas, ypač po pernelyg gausaus česnakų vartojimo. Ji padeda virškinti.
Naudojimas
Jo galima dėti į bet kokius šaltus ir karštus patiekalus (keptą mėsą, bulves, ryžius, makaronus, padažus, užtepėles, sriubas, košes, jogurto salotas, vaisių ir daržovių salotas, kavą, arbatą ir pieno produktus).
Sudėtis
Tikrasis kardamonas (Elettaria cardamomum) visi vaisiai
Kiekis
50 g
Kilmės šalis
Indija
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!