Raudonieji lęšiai
Raudonieji lęšiai yra kilę iš Turkijos, tačiau jie yra neatsiejama Indijos virtuvės dalis. Juose yra daug vitaminų, skaidulų, baltymų ir mineralų, tokių kaip selenas, cinkas, fosforas ir geležis. Lęšiai natūraliai neturi glitimo.
Raudonieji lęšiai yra visaverčiai baltymai, todėl juos labai mėgsta vegetarai ir veganai, kurie jais mėgsta pakeisti mėsą.
Ji neturi odelės, todėl nesukelia pilvo pūtimo problemų kaip kitų rūšių lęšiai. Be to, jo nereikia iš anksto mirkyti, jį lengva išvirti ir sumaišyti, kad gautųsi vientisa košė.
Raudonieji lęšiai puikiai tinka padažams tirštinti, vietoj marinuotų agurkų ir gardiems pikantiškiems užtepams gaminti. Jais galima pagardinti karštas ir šaltas salotas ar keptas daržoves. Iš jų galima gaminti sriubą arba naudoti kaip užpiltį. Jis tinka pikantiškiems blynams gaminti, pavyzdžiui, galite jį sumaišyti su kiaušiniu arba tarkuotu sūriu ir kepti keptuvėje.
Naudojimas
Raudonuosius lęšius nuplaukite vandenyje ir suberkite į puodą. Užpilkite lęšius vandeniu maždaug santykiu 1:2 (vienas puodelis lęšių ir du puodeliai vandens). Neuždengtame puode virkite apie 7-12 minučių. Išvirę raudonieji lęšiai įgaus šiek tiek geltoną spalvą. Įberkite druskos ir išmaišykite.
Sudėtis
raudonieji lęšiai
Kiekis
500 g
Kilmės šalis
Indija
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!