Žolė Moringa (Aliejinė moringa )
Moringa, Europoje dar žinoma kaip krienų medis, kilusi iš Himalajų regiono šiaurės vakarų Indijoje. Ji jau tūkstančius metų naudojama ajurvedos medicinoje. Vaisiuose, o ypač lapuose, gausu baltymų, vitaminų ir mineralų.
Ypač svarbus yra didelis aminorūgščių kiekis, nes lapuose rasta net 18 iš 20 žinomų nepakeičiamųjų aminorūgščių. Žmogaus organizmas pats jų pasigaminti negali, tačiau jos yra svarbus veiksnys deguonies pernešimui organizme, gebėjimui susikaupti ir daugeliui svarbių smegenų funkcijų. Taip pat nustatyta, kad moringoje yra daug antioksidantų, kurie yra būtini geram organizmo funkcionavimui, nes apsaugo mus nuo laisvųjų radikalų, kurie gali būti dažna ligų priežastis.
Svarbiausios Moringos sudedamosios dalys ir jų funkcijos:
- Nepakeičiamosios aminorūgštys: apsaugo nuo laisvųjų radikalų
- Vitaminas A: svarbus sveikam regėjimui
- Vitaminas C: imuninei sistemai stiprinti
- Kalcis: būtinas sveikiems dantims ir kaulams
- Magnis: stimuliuoja kraujotaką
- Kalis: užtikrina tinkamą medžiagų apykaitą
- Geležis: svarbi ląstelių aprūpinimui deguonimi
- Cinkas: priešuždegiminė organizmo medžiaga
- Omega-3 riebalų rūgštys: būtinos tinkamam smegenų funkcionavimui
- Zeatinas: svarbus cheminis pernešėjas, pernešantis medžiagas ten, kur jos turi veikti.
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!