Ajurvedinis ghee
Ghee – tai sanskrito terminas, reiškiantis lydytą sviestą. Nors jis gaminamas iš sviesto, turi visiškai kitokių savybių, pavyzdžiui, jame nėra laktozės.
Ghi kokybė ir skonis atspindi sviesto, iš kurio jis gaminamas, kokybę. Dėl nusistovėjusio proceso kokybiškas ghi tampa grynais sviesto riebalais, kurių paskirtis yra įvairi. Jo skonis yra unikalus, šiek tiek riešutų aromato.
„Maharishi Ayurveda“ ghi gali pasigirti ekologiška kokybe. Jame nėra laktozės, glitimo ar kitų pridėtinių ingredientų.
Ajurvedoje ghi laikomas gyvybės eliksyru, nes pasižymi atjauninančiomis ir regeneruojančiomis savybėmis. Ghi stiprina organizmo medžiagų apykaitą ir imunitetą. Ajurvedos pastebėjimais ir moksliniais tyrimais nustatyta, kad jis mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Jis padeda detoksikacijai, nes suriša riebaluose tirpius organizmo nuodus ir išneša juos iš organizmo. Ghi turi vitaminų A, D, E, K ir įvairių mineralų. Jis labai padeda kepenims, virškinamajam traktui ir padeda maitinti nervinį audinį.
Ajurvedoje ghi laikomas būtinu maistu sveikai išvaizdai, psichinei pusiausvyrai ir geram virškinimui palaikyti . Jį galima naudoti tiek į vidų, tiek išoriškai, nes jis yra pagrindinė ajurvedinių odos priežiūros preparatų sudedamoji dalis ir puiki pirmoji pagalba lengvų nudegimų ar nedidelių sužeidimų atvejais.
Ghi yra vadinamoji tridosinė, subalansuojanti organizmo došas – Vatą (došą, turinčią įtakos kūno ir proto judrumui) ir Pittą (došą, kontroliuojančią šilumą ir medžiagų apykaitą), taip pat priimtina Kaphai sulaikyti. Jis didina odžas ir rasą (skysčius).
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!