Juodieji lęšiai
Juodieji lęšiai, dar vadinami urid dal, yra populiari indiška ankštinė daržovė, sulaukianti vis daugiau gerbėjų visame pasaulyje. Šis mažas juodas ankštinis augalas yra gausus baltymų, skaidulų ir maistinių medžiagų šaltinis. Indijos virtuvėje jis dažnai naudojamas įvairiems patiekalams, pavyzdžiui, dhal, sriuboms ar padažams, gaminti. Jis pasižymi savitu, sodriu skoniu ir yra vertinamas dėl savo maistinės vertės. Jis taip pat žinomas dėl gebėjimo gerinti virškinimą ir stiprinti imuninę sistemą. Jame nedaug riebalų, todėl jis idealiai tinka vegetarams ir veganams kaip augalinių baltymų šaltinis.
Naudojimas
Kruopščiai nuplaukite juoduosius lęšius ir sudėkite juos į iš anksto paruoštą puodą su vandeniu ir druska. Uždengtus lęšius virkite, kol suminkštės, maždaug 25-30 minučių.
Sudėtis
juodieji lęšiai visi
Kiekis
500 g
Kilmės šalis
Indija
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!