Goji uogos
Goji yra daugiausiai baltymų turintis vaisius. Jame yra 18 skirtingų aminorūgščių, įskaitant visas 8 nepakeičiamąsias aminorūgštis, kurių organizmas negali pasigaminti pats. Be to, tai vaisius, turintis didžiausią karotinoidų kiekį iš visų pasaulio augalų. Karotinoidai pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, taip pat mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir sergamumą vėžiu, ypač plaučių ir skrandžio. Dėl didelio antioksidantų kiekio Goji labai stiprina imuninę sistemą ir lėtina senėjimo procesus.
Goji uogose taip pat gausu vitamino C ir antioksidantų. Jose taip pat yra vitaminų A, B1, B2, B6, 9 ir E. Be vitaminų, džiovintose Goji uogose yra net 21 mineralas ir elementas, ypač geležies, cinko ir kalcio.
Naudojimas
Tinka virti, kepti, gaminti kokteilius. Rekomenduojama paros dozė – 15 g (maža sauja).
Sudėtis
Kininis ožerškis – Goji (Lycium chinense) vaisiai
Kiekis
100 g / 250 g
Kilmės šalis
Kinija
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!