Tikrasis cinamonas
Tikrasis cinamonas gaunamas iš vidinės visžalio cinamonmedžio Cinnamomum zeylanicum, augančio Šri Lankoje ir Vakarų Indijoje, žievės. Jei naudojate nesmulkintą cinamoną, pavyzdžiui, čatnių ar ryžių patiekalams, prieš patiekdami jį išimkite iš patiekalo.
Jis detoksikuoja organizmą, palaiko virškinimą ir kepenų funkciją. Harmonizuoja visas konstitucijas. Apsaugo nuo hipoglikemijos, skatina gliukozės gamybą. Juo gardinamos košės, saldūs ir vaisių patiekalai, ruošiami karšti gėrimai (arbatos, karštas vynas).
Naudojimas
Skirtas grūdų košėms, saldiems ir vaisių patiekalams gardinti. Kartu su vaisiais ir saldumynais padeda geriau virškinti šiuos patiekalus. Populiarus (kartu su gvazdikėliais) kaip žiemą gaminamo karšto vyno sudedamoji dalis.
Sudėtis
Ceiloninis cinamonas (Cinnamomum verum, senesnis pavadinimas Cinnamomum zeylanicum)
Kiekis
50 g
Kilmės šalis
Indija
Šis prieskonis gaunamas iš ekologinės žemdirbystės ir atitinka griežtas BIO etiketės taisykles.
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!