Avinžirniai
Avinžirniai yra natūralus baltymų, skaidulų, folio rūgšties ir mineralų (pvz., geležies, kalio, magnio, kalcio ir cinko) šaltinis. Avinžirniai yra švelnios tekstūros, o jų skonis primena šviežių žirnių skonį.
Kaip sveikas užkandis avinžirniai yra labai skanūs, jei po virimo jie apkepinami ghee ir pabaigoje pagardinami kario prieskoniais arba garam masala.
Jis daugiausia vartojamas Azijos virtuvėje, dažniausiai vegetarams. Natūraliai neturi glitimo.
Naudojimas
Prieš gaminant avinžirnius reikia pamirkyti vandenyje, geriausia – per naktį. Tada virkite dvigubai didesniame vandens kiekyje, o prieš verdant vandenį pakeiskite. Kai užvirs, virkite dar bent valandą ant silpnos ugnies, į pabaigą pagal skonį įberkite druskos.
Sudėtis
džiovinti visi avinžirniai
Kiekis
500 g
Kilmės šalis
Indija
Atsiliepimai
Dar niekas nepridėjo apžvalgos. Būkite pirmieji!